Mobil wc és mosdó kisokos rendezvényszervezőknek

Közeledik a tavaszi és a nyári rendezvényszezon, így összegyűjöttünk minden hasznos információt, amit a rendezvényszervezőknek tudni kell a mobil wc-k és mosdók bérléséről. Milyen típusok közül lehet választani? Milyen feltételei vannak a telepítésnek? Cikkünkben minden kérdésre választ adunk!
Mobil wc bérlés

Bár mobil wc-t magánszemélyek és cégek is igényelhetnek például építkezéshez, a legtöbb esetben mégis rendezvényeken van elengedhetetlen szükség a megfelelő mennyiségű mosdók kihelyezésére, különösen az olyan esetekben, ahol nincs lehetőség kiépített vizesblokk használatára. A rendezvényen résztvevők számától függetlenül kínálunk egyedi megoldást megrendelőink számára, legyen szó akár 5 db, vagy éppen több száz kabin rendeléséről.

A tervezés első szakaszában a rendezvényszervező feladata az aktuális szabadtéri rendezvények szabályainak megismerése. Az első és legfontosabb szempont a tervezéskor, hogy hány napos rendezvényről van szó, körülbelül hány napi látogatóra számítanak a szervezők és mik a terület adottságai. Ha a megfelelő engedélyek és az esemény részletei már ismertek, érdemes a tervezés első szakaszában felvenni velünk a kapcsolatot, hogy az igényeknek megfelelő személyes ajánlattétel elkészülhessen. Kollégáink az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva konkrét javaslatot állítanak össze az eseményhez szükséges mobil wc-k számáról és azok karbantartási folyamatáról.

Mobil wc típusok

Milyen mobil wc típusok közül lehet választani bérléskor?

Kínálatunkban a legkülönfélébb mobil wc-k és mosdók szerepelnek, és mindig az adott rendezvény feltételeihez ajánlunk különböző mobil wc megoldásainkat. Az igények felmérése után egyéni ajánlatban segítünk kiválasztani a legjobb megoldást.

Mobil wc:
az alap mobil wc-k szinte bármilyen rendezvényen jól hasznosíthatók, ahol sem csatorna kiállás sem vezetékes víz nem áll rendelkezésre. Ezek a szabadon álló, illatosított fülkék belülről zárhatók, az ülőkék lehajthatók és a fényáteresztő tetőnek köszönhetően biztosított a napfény. Az alap mobil wc-ben nincs kézmosó, de természetesen rendelhető kézmosóval felszerelt mobil wc is.

VIP mobil wc: 
az alap mobil wc komfortosabb, felturbózott változata, ahol a fentieken túl tükör, kézmosó és fogas is található

Mozgáskorlátozott mobil wc:
ez a speciális, külön mozgáskorlátozottak részére kialakított változat a bővített alapterületnek köszönhetően biztosítja a könnyebb megközelítést és a benti közlekedést. A biztonságos használatot két oldali korlát és az alacsony, csúszásgátlóval ellátott padló biztosítja.

Mobil kézmosó:
a megfelelő egészségügyi feltételek kialakításához mindenképpen ajánlott a mobil kézmosó telepítése, különösen a beépített kézmosóval nem rendelkező mobil wc-k esetében. Több változat közül választhat a megrendelő: az egyállásos megoldás 50 literes, míg a kétállásos verzió 150 literes tartállyal rendelkezik, igény esetén epdig folyékony szappannal és kéztörtlő papírral is el tudjuk látni.

Mobil piszoár:
a könnyen mozgatható, 374 literes saját tartállyal rendelkező mobil piszoár egyszerűen kihelyezhető, és a 3 osztott falas megoldásnak köszönhetően egyszerre akár 3 ember is használhatja. Csúszásmentes padlóval felszerelt, megfelelő vizes infrastruktúra esetén pedig közvetlenül csatornára is köthető. Akár kisebb, akár nagyobb rendezvények esetén is javasolni szoktuk, a mobil wc-k és szaniterkonténerek mellett az egyik legkényelmesebb megoldás

Szaniterkonténer:
szaniterkonténerek hasonlítanak a legjobban a mindennapok mellékhelyiségeihez, ez a kényelmes és igényes megoldás elérhető 14 ajtós koedukált változatban (2×7 ajtó / oldal), de rendelhető 20 mosdós, külön női-férfi bejáratokkal rendelkező verzió is. Telepítéséhez egyenes, darus kocsival megközelíthető talaj, működéséhez pedig víz, áram és csatorna csatlakozás szükséges – csatorna csatlakozás hiányában szennyvíztartállyal is telepíthető

Irodakonténer:
rendezvényeken a wc-k, mosdók mellett sok esetben szükség van olyan irodakonténerre, melyet a biztonsági szolgálat, a szervezők, vagy a fellépők használhatnak öltözőként.

Porta / pénztár konténer: 
rendelhető termékeink között üvegfallal ellátott konténer is szerepel, mely tökéletesen alkalmazható jegypénztárként, vagy biztonsági / porta konténerként is. A mobil wc, szaniter és iroda konténer bérbeadási és szállítási tevékenységünk mellett cégcsoporton belül széles választékban rendelhető tőlünk mobilkerítés és kordon is, helyszínre szállítással együtt.

Mobil kerítés és kordon bérlés

Mennyibe kerül a mobil wc kölcsönzés?
Kollégáink minden esetben egyedi árajánlatot készítenek az ügyfélnek, hiszen rendezvényenként eltérő a rendelt mosdók darabszáma, a helyszín, a karbantartás és a kölcsönzés ideje is.

Milyen gyakran kell tisztítani és karbantartani a mobil wc-ket? 
Szolgáltatásunknak nem csak a kabin kihelyezése, hanem azok tisztítása és karbantartása is a része. A folyamatos, higiénikus használathoz biztosítjuk a szippantó kocsival történő ürítést, a vegyszeres takarítást és fertőtlenítést, valamint a wc papírral feltöltést. Fertőtlenítő szerekkel és magasnyomású tisztító berendezéssel történik a fülkék külső és belső takarítása. A fülkékben keletkezett szennyvíz tartálykocsiba, majd szennyvízkezelőbe kerül, ennek folyamata minden esetben a szolgáltatásunkban megtalálható. Az általunk használt tisztítószerek külön illatanyaggal vannak kezelve, így nyári melegben is biztosított a kellemes illat. A tisztításhoz és fertőtlenítéshez használt, bevizsgált és biztonsági adatlappal rendelkező vegyszerek kifejezetten erre a célra szolgálnak. Tapasztalataink alapján körülbelül 10 fős létszám mellett a heti egy karbantartás  javasolt minden évszakban. Az akár váratlanul felmerülő partnerigényeinket ugyanakkor gyorsan és flexibilisen kezeljük, ezért munkatársaink 24 órán belül intézkednek az országon belül.

Hova helyezhetőek el a mobil wc-k és a konténerek?
A mobil wc-k rendelésének egyik legfontosabb eleme, hogy biztosítottnak kell lenni a megfelelő megközelítésnek, hiszen a szállítás 3.5 tonnás vagy nagyobb tömegű autóval történik. Természetesen minden rendezvény esetében kollégáink az egyedi ajánlattétel során egyeztetik az igények alapján a szállítási és karbantartási logisztika részleteit is. A legfontosabb, amire mindenképpen oda kell figyelni a tervezés során: a terület kijelölésekor figyelembe kell venni, hogy a tisztító autó szippantócsöve maximum 8 méterre tud kinyúlni. Az is fontos szempont még, hogy mivel a fülkék kihelyezése minden esetben kézzel történik, a területnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy kollégáink a molnárkocsival be tudják gurítani a 80-90 kilós eszközöket.

Mobil wc szállítása és tisztítása teherautóval

Mi a teendő, ha azonnal szükségem van mobil wc-re?
Ideális esetben kollégáink hónapokkal a rendezvények előtt tisztázzák a rendelni kívánt szolgáltatások részleteit, ugyanakkor sokszor előfordul, hogy váratlan helyzetek miatt azonnali igényekre kell reagálnunk. Természetesen erre is fel vagyunk készülve, országon belül akár már 24 órán belül megoldjuk a kiszállítást. Munkatársaink minden új helyzetre megfelelő megoldást tudnak találni. Folyamatosan elérhetők vagyunk hétvégén is, előre egyeztetett igények esetén pedig éjszakai is az ügyfelek rendelkezésére tudunk állni.

Milyen szempontokra kell odafigyelni mobil wc bérléskor?
Szolgálatásaink bérlése előtt minden esetben érdemes kollégáinkkal egyeztetni, a felmerülő igényekre tapasztalt kollégáink mindig a legmegfelelőbb ajánlatot állítják össze. Szervezőként az alábbiakat kell átgondolni ajánlatkérés előtt:

  • a rendezvény létszáma
  • a kölcsönzés időtartama
  • a rendezvény helyszínének infrastruktúrája
  • a rendezvény típusához legmegfelelőbb szolgáltatások felmérése

Egyedi ajánlat mobil wc kölcsönzéskor

Ajánlatot kérne mobil wc bérlésre? Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és üzletkötőink elkészítik az ön egyedi ajánlatát.