Mobilkerítések és kordonok – kérdések és válaszok

Mire jó a mobilkerítés, és hogyan lehet bérelni? Mennyibe kerül? Hány darabra lesz szüksége? És vajon mobilkerítés, vagy a mobilkordon lesz a jó választás? Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat: cikkünkből kiderül minden, amit a mobilkerítésről tudni kell.
bérelhető mobilkerítés és mobilkordon

Hol van szükség mobilkerítésre?

A mobilkerítés bérlés megrendelői köre elsősorban az építőiparból, másodsorban a rendezvényszervezők közül kerül ki. Az eszközök fő előnye a mobilitás: rendkívül könnyen szállítható, gyorsan szétszedhető és összerakható, bárhova kihelyezhető kerítésekről van szó. 

A mobilkerítés olyan biztonságtechnikai és vagyonvédelmi eszköz, amelynek segítségével gondoskodhat arról, hogy csak az léphessen be az adott területre, akinek arra engedélye van.

Fenti tulajdonságai miatt ideiglenesen elzárt építési területeken találkozhatunk a leggyakrabban ilyen kerítésekkel, de szinte minden köztéri rendezvényen is feltűnnek, ahol tömeget kell terelni, elirányítani vagy éppen szó szerint „kordában tartani”.

Milyen rendezvényeken használható mobilkerítés?

Kerítéseink rendszeresen ott vannak különböző koncerteken, családi és falunapokon, feltűnnek zenei fesztiválokon és futóversenyeken, motoros találkozókon, gyorsulási versenyeken és kiállításokon egyaránt.

Mi a különbség a mobilkerítés és a mobilkordon között?

A 3,5 méter széles, 2 méter magas mobilkerítés alkalmas terelőfolyosók kialakítására, de ugyanúgy alkalmazhatjuk VIP szektorok lekerítésére, vagy a színpad nézőktől való elválasztására is. A terelőkordont ezzel szemben másfajta elhatárolásra használjuk: itt az elemek 2,5 méter szélesek, de csupán 1 méter magasak, így jobb belátást biztosítanak a nézőknek például sporteseményeken. Szurkolók elhatárolására, ideiglenes útvonalak kialakítására is jó választásnak bizonyulnak.

Mobil kerítések

Milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy mobilkerítést vagy mobilkordont tudjon kihelyezni?

A kihelyezés egyetlen fizikai feltétele a sík talaj, ahova az elemek, illetve az azokat tartó talpak lerakásra kerülhetnek.

Milyen elemekből áll össze a mobilkerítés?

A kerítéselemek 3,5 méter hosszúak, és tömör, stabilitást biztosító bakelit talpakba állítva kerülnek felépítésre. Az elemeket bilinccsel szorítjuk össze a megfelelő szögben, és így érjük el kívánt kerítés nyomvonalat és hosszúságot. Nyitható-zárható elemek, zsanérok segítségével megoldható egy- és kétszárnyú kapuk kialakítása, de a rugalmas kialakításnak köszönhetően embernyi közöket vagy akár több méter széles kapukat is létre tudunk hozni. Utóbbira azért van sokszor szükség, mert rendezvényeken és építkezéseken is gyakori, hogy buszok, teherautók vagy akár darus kocsik bejutását kell biztosítani az elzárt területre.

Milyen anyagból készülnek a mobil kerítések és mobil kordonok?

Az általunk használt eszközök tűzi horganyzott acélból készültek, tűrik az időjárás viszontagságait is. A mobilkordon különösen strapabíró, masszív fémszerkezet.

Mobil kordonok

Mit tehet, ha nem szeretné, hogy belássanak az elzárt területre?

A 2 méter magas mobilkerítések használatával az is megoldható, hogy megakadályozza a belátást az elzárt területre. Építkezéseken és rendezvényeken is használnak különböző fedéseket: előfordul, hogy a megrendelő molinója kerül a kerítésre, de az is gyakori, hogy geotextilt alkalmaznak.

Mennyibe kerül a mobilkerítés bérlés?

A mobilkerítés bérlése szinte minden esetben a leginkább költséghatékony megoldás. A bérleti díj függ az igényelt eszköz típusától, a darabszámtól, a bérlés időtartamától és a kiszállítási címtől is. Értékesítőink ezen információk birtokában villámgyorsan személyre szabott árajánlatot adnak. A legfontosabb tehát, hogy tudjuk, milyen hosszúságú kerítést szeretnénk kialakítani, hány belépőponttal.

Nem tudja biztosan, mekkora területet kell elkerítenie? Szívesen segítünk felmérni az igényeket és megtalálni az optimális megoldást! Szükség esetén munkatársaink a helyszínen is javaslatot tesznek a szükséges mennyiségre, a telepítés, valamint a kiszállítás és a visszaszállítás módjára is.

Hogyan történik a mobilkerítés kihelyezése?

A mobilkerítések és mobilkordonok kihelyezését a Merkon Mobil Kft. vállalja: a megfelelő járművekkel és szakemberekkel kivonulunk és telepítjük az előre egyeztetett terv alapján a megrendelt eszközöket. Ha a megrendelő kéri, természetesen opció a telephelyünkről való elszállítás is, ez esetben az összeállítást is az ügyfélre bízzuk.

Mobil kordon telepítése

Mekkora igényeket tudunk kiszolgálni?

Meglévő raktárkészletünkkel le tudjuk fedni a felmerülő piaci igényeket: mobilkerítés üzletágunk hosszú évek óta sikeres, eszközeinkkel több kilométer hosszúságú területeket is le tudunk keríteni. Többek között a margitszigeti futópályát is a Merkon Mobil Kft. mobilkerítéseivel kerítettük körbe a pálya felújítása alatt.