Egy nyár tanulságai – avagy mire érdemes odafigyelni jövőre mobil wc vagy mosdó bérléskor?

Túl vagyunk egy újabb nyári szezonon és a legkülönfélébb rendezvényeken, a tapasztalatok pedig azt mutatják: kellő tervezéssel minden esemény és mosdókör zökkenőmentesen kivitelezhető. De mi alapján tervezzünk jövőre?

Hiába, nincs annál kellemetlenebb, ha egy rendezvényen, építkezésen, ideiglenes helyszínen vagy vendéglátóhelyen kényelmetlen vagy nem komfortos a mosdó használata. Szerencsére a megfelelő tervezéssel elkerülhetők a rossz élmények, és csak pár alap dolgot kell előre átgondolni. A bérlést megelőzően – legyen szó cégről, rendezvényről vagy akár magánszemélyről – érdemes eljátszani egy nagyon egyszerű gondolattal: ha becsukjuk a szemünket, és elképzeljük, hogy most elmegyünk mosdóba, mik azok a szempontok, amik kizökkenthetnek nyugalmunkból. Ha ezeket kiszűrjük, mindenki boldog lesz. 

Kezdésként tudnunk kell előre, milyen típusú rendezvényen vagyunk. Ebből már következtethető, hány főre számíthatunk az eseményen, és azt is tudni fogjuk jó esetben, milyen időtávra lesz szükségünk a használatra. Még mindig maradjon csukva a szemünk, most jön még csak az igazi képzeletbeli utazás!

Nincs kedved becsukni a szemed? Hívj minket, és kollégáink mindenben segítenek!

Ha rám jön a szükséglet, mi kell ahhoz, hogy legyen kedvem bemenni mondjuk egy mobil wc-be? Először is: legyen tiszta. Természetesen szolgáltatásunknak nem csak a kabin kihelyezése, hanem azok tisztítása és karbantartása is a része. Bizony, ehhez néha jönnie kell a szippantó kocsinak, de szerencsére az általunk használt tisztítószerek külön illatanyaggal vannak kezelve, és egy 10 fős létszám mellett a heti egy karbantartás abszolút elegendő. Természetesen ha van rá igény, gyakrabban is tudunk takarítani, a gyors és flexibilis múködésünknek köszönhetően országon belül 24 órán belül reagálunk a váratlanul felmerülő partnerigényekre. 

Ha van egy tiszta mobil wc-nk, mi lehet még, ami elronthatja a felszabadító megkönnyebbülés érzését? Például, ha ferde. Ennek elkerülése érdekében csupán egy dologra kell odafigyelni: ne legyen ferde, tehát sík területre rendeljük a mobil wc-t. Ha már van egy sík terepünk, akkor már csak arra kell odafigyelnünk, hogy biztosítva legyen a megfelelő megközelítés. 3,5 tonnás, vagy nagyobb autóval szállítunk ki, illetve a karbantartás sem bicikliről történik, ezért nagyon fontos, hogy legyen elég hely: 

  • a tisztító autó szippantócsöve maximum 8 méterre tud kinyúlni
  • mivel a fülkék nem maguktól repülnek a helyükre, hanem minden esetben kézzel történik a kihelyezés, a területnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy kollégáink a molnárkocsival be tudják gurítani a 80-90 kilós eszközöket

Eddig akkor van egy tiszta és egy stabilan álló mobil wc-nk, mi lehet még a baj? Például, ha nem megfelelő a darabszám. Természetesen senkitől nem szeretnénk elvenni az élményt, hogy a saját kertjében használjon egy mobil wc-t, így az 1 darab rendelésének sincs akadálya, de ha épp egy nagyrendezvényt szervezünk és több tucat, akár száznál több mobil wc-re lenne szükségünk, annak sincs akadálya. „Minden csak a tervezés kérdése”, ugyebár, ahogy a híres költő mondja. 

Van elegendő mennyiségű, stabilan álló tiszta mobil wc-nk. Azt hihetnénk, hogy innen már nem is romolhat el semmi, de ne legyünk naivak! Mi van, ha teljesen természetes vágyam, hogy megmossam a kezem? Az alap mobil wc-ben nincs kézmosó, de természetesen rendelhető kézmosóval felszerelt mobil wc is, sőt, 50 literes vagy 150 literes tartállyal rendelkező mobil kézmosó is, amit igény esetén folyékony szappannal és kéztörlő papírral is el tudunk látni. Ugye, hogy mindenre van megoldásunk?

Na és mi van akkor, ha még mindig csukva van a szemed, és az utazás során rájöttél, hogy te egyáltalán nem akarsz mobil wc-be menni? Várj várj, ne nyisd ki a szemed, hiszen jön a szaniter konténer utazás! 

Az otthoni wc-t mindenki szereti, és bár újságokat nem szoktunk mellékelni a szaniter konténerekbe, mégis ez a típus hasonlít leginkább az otthoni mindennapok mellékhelységeire. Ebből nehéz lenne csak egy darabos verziót rendelni, úgyhogy itt álmunkban beléphetünk egy 14 ajtós konténerbe, ahol minden wc fülke külön bejárattal rendelkezik, és a konténer elején kézmosó áll a vendégek rendelkezésére. De innen is van feljebb! 

A 20 lábas WC konténer külön női ill. férfi bejárattal rendelkezik, a férfi részen két WC kabin, három piszoár és kézmosó, a női részen három WC kabin és kézmosó áll a vendégek rendelkezésére. Azt azért ne gondoljuk, hogy csak úgy ott tud lenni egy ilyen 20 lábas konténer, pár dolognak meg kell felelni: 

  • a konténerek telepítéséhez egyenes talaj, a működéséhez pedig víz, áram és csatorna csatlakozás kell
  • az áram, és víz csatlakozásnak 20 méteren belül, a csatorna csatlakozásnak 5 méteren belül kell lennie (a csatorna csatlakozás kiváltható szennyvíztartállyal). 

De ha már nagyot álmodunk, ennyi kompromisszum belefér!

Álmodozásunknak lassan a végére értünk, de hát mindig olyan jó egy picit visszaszundizni, nem? Úgyhogy hadd ragadjuk meg az alkalmat, hogy a méltán népszerű mobil wc és szaniter konténer mellett a család többi tagját is bemutassuk: 

  • a VIP mobil wc az alap mobil wc komfortosabb, felturbózott változata, ahol az alap szolgáltatásokon túl tükör, kézmosó és fogas is található
  • a mozgáskorlátozott mobil wc a bővített alapterületnek köszönhetően biztosítja a könnyebb megközelítést és a benti közlekedést. A biztonságos használatot két oldali korlát és az alacsony, csúszásgátlóval ellátott padló biztosítja
  • a mobil piszoár pedig egy könnyen mozgatható, 374 literes saját tartállyal rendelkező megoldás, ahol a 3 osztott falas megoldásnak köszönhetően egyszerre akár 3 ember is használhatja, ráadásul csúszásmentes padlóval felszerelt, megfelelő vizes infrastruktúra esetén pedig közvetlenül csatornára is köthető

Hogy mindezek után mi a tanulság? Bármilyen igényre készen állunk, és kollégáink a legideálisabb megoldást fogják javasolni legyen akár szó rendezvényről, építkezésről, vagy bármiről. Nekünk egy a fontos: a megkönnyebbülés a lehető legideálisabb körülmények között történjen!