Mobil wc vagy szaniter konténer? Segítünk dönteni!

Hova melyiket ajánljuk? Mik az előnyök és hátrányok? Milyen típusú rendezvények esetén érdemes mobil wc-t bérelni? Hol éri meg már inkább a szaniter konténer kölcsönzésben gondolkodni? Mindenre választ adunk!
Szaniter konténer bérlés

Kora tavasztól késő őszig rengeteg rendezvényen, építkezésen, vendéglátóhelyeken, ideiglenes helyszíneken van szükség mobil mellékhelyiségekre, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mobil wc, vagy szaniter konténer a legmegfelelőbb megoldás. A bérlést megelőzően – legyen szó akár magányszemélyről, akár cégről vagy rendezvényről – érdemes pontosan felmérni és megtervezni, milyen típusú igényeknek kell megfelelni.

Minden esetben egyedi ajánlatot készítünk megrendelőinknek, az alábbi szempontok pedig segítenek eldönteni, mobil wc vagy szaniter konténer az ideálisabb megoldás-e:

Hány főt szeretne kiszolgálni?
Milyen időtávra van szüksége rá?
Milyen típusú rendezvényben gondolkodik?
Mik a területi adottságok? 

Mobil mosdókat magánszemélyek és cégek is bérelhetnek, tapasztalataink alapján a legtöbbször mégis rendezvényeken veszik igénybe szolgáltatásainkat. Ha nincs csatorna kiállás és nem áll rendelkezésre vezetékes víz sem, a szabadon álló mobil wc-t javasoljuk. A különböző típusokról itt olvashat többet. Egyéni ajánlatunkban figyelembe vesszük a résztvevők létszámát, de van lehetőség már 1 db-tól egészen több száz kabin rendeléséig is.

Mobil wc bérlés

Abban az esetben, ha nagyobb a látogatói létszám, illetve több napos, akár hetes rendezvényről van szó, és a helyszínen biztosított az egyenes talaj, valamint a víz-, áram- és csatorna csatlakozás, a szaniter konténer lehet a legmegfelelőbb választás. Ez egyszerre kényelmes és igényes, és a mindennapok mellékhelyiségeihez leginkább közelítő mobil megoldás. Szaniter konténereinknél két típus közül lehet választani: 

20 lábas WC konténer

Külön női ill. férfi bejárattal rendelkezik. A férfi részen két WC kabin, három piszoár és kézmosó, a női részen három WC kabin és kézmosó áll a vendégek rendelkezésére.

14 ajtós WC konténer

Külön bejárattal rendelkezik minden wc fülkéhez, a konténer elején kézmosó áll a vendégek rendelkezésére.

Akár mobil wc-t, akár szaniter konténert kölcsönözne, érdemes kollégáinkkal előzetesen egyeztetnie, mert a bérlési igények mellett fontos infrastrukturális szempontoknak is meg kell felelni a kölcsönzés és a kitelepülés megvalósításához. 

Ilyen körülmény például, hogy mennyire fás a terület, mennyire szűk helyen kell kitelepülni, illetve fontos a megközelítés is: mindig az adott szempontoknak kell megfelelni, legyen szó akár egy egy négyzetméteres mobil wc fülkéről, vagy egy 2.7×6 méteres szaniter konténer egységről. Mind a mobil wc, mind a szaniter konténer kiszállítása és telepítése a szolgáltatásunk részét képzi. 

A mobil wc-k esetében a szállítás egy 3.5 tonnnás vagy nagyobb tömegű autóval történik, ezt figyelembe kell venni a megközelítés tervezésekor. Bekerített telek vagy terület esetén a kapu szélessége nem lehet szűkebb, mint 100 centiméter. A mobil wc-k lehelyezése kézzel történik, ezért a területnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy munkatársaink a 80-90 kilós fülkéket egy molnárkocsival be tudják gurítani. Fontos szempont még a tervezéskor, hogy a tisztítást végző autó csöve legfeljebb 8 méterre képes kinyúlni.

Mobil wc szállítása és tisztítása teherautóval

Kollégáink minden esetben egyéni ajánlatot készítenek a megrendelés típusának és az igények függyvényében. 

Szaniter konténer szállítás esetén saját emelődarus autóval történik a kiszállítás. Saját járműparkunk lehetővé teszi a rugalmasságot a terepre kijuttatás körülményeiben, de a darus kocsi bejutásához alkalmanként olyan további feltételekre is figyelni kell, mint az esetleges behajtási engedély vagy útvonalengedély. Szilárd burkolat nélküli területre történő behajtáskor pedig fontosak a megfelelő terepviszonyok, vagyis hogy a talaj elbírja a gépjárművet, ne legyen átázott.

Mobil wc-k vagy szaniter konténerek bérlésekor fontos szempont, hogy mennyi időtávra történik a bérlés, hiszen a megfelelő takarítás és karbantartás ez alapján kerül meghatározásra. Mobil wc-k esetében körülbelül 10 fős létszám / kabin mellett heti 1 karbantartás a javasolt, ugyanakkor a nyári szezonban vagy előre nem tervezett nagyobb forgalom mellett megoldható a heti több alkalmas karbantartás is. 
A szaniter konténerek bérlésekor hosszabb idő is eltelhet karbantartás nélkül, hiszen ezek csatornázással és vezetékes vízzel ellátott eszközök. Alapesetben a kiszállítás és üzembe helyezés után az alap készleten túl a megrendelő feladata a szappan- és wc-papír feltöltése.

Üzletkötőink minden szükséges igényre egyéni megoldást tudnak kínálni, legyen szó akár azonnali megrendelésről, vagy folyamatos helyszíni tisztítási munkálatokról.