Mobil WC kölcsönzés – minden, amit tudni kell

Mobil wc-t bérelne? Cikkünkben minden kérdésre választ kap, ami a mobil wc kölcsönzés kapcsán felmerülhet. Kinek milyen típust ajánlunk? Mi kell a mobil wc telepítéséhez? Hogyan működik a mobil wc-k karbantartása? Választ adunk a kérdésekre!

Kik keresnek a leggyakrabban mobil wc megoldásokat? Magánszemélyek is bérelhetnek?

Rendkívül széles a kör: kiszolgálunk magánszemélyeket, cégeket és rendezvényeket is, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Gyakran felmerül a mobil wc kölcsönzés igénye építkezéseken, de gyakorlatilag mindenhol jó megoldás, ahol nincs lehetőség kiépített vizesblokk használatára, vagyis találkozhatunk ezekkel az eszközökkel a horgásztavaktól az ideiglenes kereskedelmi egységeken át egészen egyes vendéglátóhelyekig. Kora tavasztól késő őszig rengeteg rendezvényen van szükség mobil mellékhelyiségekre: futóversenyekre, családi programokra, zenei eseményekre, fesztiválokra is viszik mobil wc megoldásainkat, de rendszeresen együttműködünk a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel is.

Számunkra nem létezik túl kicsi vagy túl nagy ügyfél: már akár 1 darab wc bérlése kapcsán is kereshetnek bennünket, de igény szerint akár több száz kabint is tudunk szállítani.

Milyen bérelhető mobil wc típusok közül lehet választani?

Különböző mobil wc megoldásokat ajánlunk különböző területekre. A választás előtt a legfontosabb, hogy megismerjük az Ön igényeit, ezután pedig segítünk kiválasztani a legjobb megoldást. 

Mobil wc:
a szabadon álló fülkéket olyan helyszínekre ajánljuk, ahol nincsen csatorna kiállás és nem áll rendelkezésre vezetékes víz sem. Ezek az illatosított kabinok belülről zárhatók, fényáteresztő tetejük biztosítja nappal a jó látási viszonyokat, az ülőkék pedig lehajthatók. Kényelmes és bevált megoldásnak számítanak szinte bármilyen területen.

VIP mobil wc:
olyan komfortos mobiltoalettek, melyekben a fentieken túl tükör, fogas és kézmosó is található. 

Mozgáskorlátozott mobil wc:
a mobil wc-k speciális, mozgáskorlátozottak részére kialakított változata. Nagyobb alapterületűek, hogy könnyebb legyen a megközelítés és a közlekedés odabenn, ezen kívül alacsony, csúszásgátlóval ellátott padló és két oldali korlát is segíti a biztonságos használatot. 

Mobil kézmosó:
azokhoz a fülkékhez, ahol nincs beépített kézmosó, mindenképpen ajánlott a mobil kézmosó telepítése, és a koronavírus-járvány kapcsán egyébként is megnőtt az érdeklődés a kézmosási lehetőségek iránt. Egyállásos, 50 literes, és kétállásos, 150 literes megoldást is választhat, melyet szükség esetén folyékony szappannal és kéztörlő papírral is el tudunk látni. 

Mobil piszoár:
az egyszerre akár 3 ember által használható mobil piszoár egyre népszerűbbé vált az elmúlt években a rendezvényeken. Ahol nagy tömeg fordul meg, ott érdemes mobil wc fülkékkel és szaniterkonténerekkel kombinálva használni a legforgalmasabb pontokon. Közterületeken akár hosszú távon is használható. Könnyen mozgatható, 374 literes saját tartályának köszönhetően pedig szinte bármilyen sík terepen kihelyezhető.

Szaniterkonténer:
kényelmes és igényes, a mindennapok mellékhelyiségeihez leginkább közelítő mobil megoldás, melynek telepítéséhez egyenes, darus kocsival megközelíthető talaj, működéséhez pedig víz, áram és csatorna csatlakozás szükséges –csatorna csatlakozás hiányában szennyvíztartállyal is telepíthető. A szaniterkonténerek elérhetők koedukált, 14 ajtós változatban, és létezik 20 lábas, női-férfi bejáratokkal rendelkező típusunk is. 

Mennyibe kerül a mobil wc kölcsönzés?

Ügyfeleinknek minden esetben egyedi árajánlatot adunk: az árat befolyásolja a rendelt fülkék darabszáma, a szállítás helyszíne, az igényelt karbantartás és a kölcsönzés időtartama is. 

Mobil wc bérlés rövid és hosszú távon

A mobil wc kölcsönzés területén már sokféle igénnyel találkoztunk, ezért szolgáltatásunk elérhető egynapos rendezvényekre is, de a rövid távú bérlés mellett hosszú távú, akár éveken át tartó kölcsönzés is megoldható. Szállítási, karbantartási szolgáltatásunkat, illetve árazásunkat is minden esetben rugalmasan a megrendelő igényeihez igazítjuk.

Szempontok mobil wc bérléshez

Ezeket érdemes átgondolnia, mielőtt mobil wc-t kölcsönözne – ha bizonytalan bármelyik kérdésben, tapasztalt kollégáink állnak rendelkezésére a legjobb megoldás kiválasztásához.

  • Milyen területre, milyen igénybevételre keres megoldást? Tudja, hány főt szeretni kiszolgálni, azaz hány eszközre van szüksége? (Ha nem biztos benne, segítünk!)
  • Milyen időtávra szeretne mobil wc-t kölcsönözni?
  • Fontos kérdés, hogy van-e csatorna, vezetékes víz a területen? Ahol van folyóvíz, és nagyobb tömeget kell kiszolgálni, általában szaniterkonténert ajánlunk. 
  • Szeretnének-e kézmosót?
  • A rendezvények kapcsán egyre magasabb a látogatók elvárásai a mellékhelyiségek kapcsán. Már nemcsak az a kérdés, hogy van-e elég mosdó, de elvárás, hogy higiénikus, igényes fülkéket használhassanak. Van-e igény esztétikusabb, extrább kivitelre? A közismert „pottyantós” mobil wc mellett megtalálhatók választékunkban a „VIP” kabinok, a tükörrel, fogassal ellátott megoldások is.
  • Fontos-e a zárhatóság?
  • Szeretnének kijelölt férfi, női vagy mozgássérült mellékhelyiséget?
  • Rendezvények esetén az egy időben 3 ember által használható piszoár is hasznos eszköz lehet, tömeges igénybevétel esetén kombinálhatók a vezetékes vizet használó konténerek és a szabadon álló fülkék is. Van igény ilyen megoldásra?

A mobil wc helyének kijelölése, avagy hova milyen wc-t lehet kitenni?

Hova helyezzük a mobil wc-t? A gyakorlott rendezvényszervezők és tapasztalt építőipari vállalkozók könnyen megadják a választ, de ha Ön most bérel először, jól jöhet néhány támpont. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mobil wc kiszállításával és kihelyezésével kapcsolatban. 

A hely adottságai már a típus kiválasztásában is segítenek: más típust ajánlunk, ha van közműhálózat és mást, ha nincs. Szintén tudnunk kell róla, ha például fák alá kell betenni a fülkéket, vagy ha szűk a terület, és az sem mindegy, hogy egy négyzetméteres fülkékben vagy 2.7×6 méteres szaniterkonténer egységekben és daruzásban gondolkodunk.

A mobil wc kiszállítása része a szolgáltatásunknak, a szállítás pedig 3.5 tonnás vagy nagyobb tömegű autóval történik, ezért fontos, hogy meg tudjuk közelíteni a helyszínt ekkora járművel. Ha bekerített telekre kerül a kabin, a kapu szélessége nem lehet szűkebb, mint a mobil wc szélessége, vagyis 100 centiméter – de erről minden esetben beszélünk az árajánlatkérésnél és az igények egyeztetésénél is.  A fülkék lehelyezése kézzel történik: a 80-90 kilós eszközt egy molnárkocsival gurítják be munkatársaink, ezért a területnek alkalmasnak kell lennie ahhoz, hogy be tudják tolni. A mobil wc helyének kijelölésekor arra is érdemes odafigyelni, hogy a rendszeresen érkező tisztító autó csöve legfeljebb 8 méterre képes kinyúlni.

Ha szaniterkonténert bérelne, az alábbi feltételeknek kell a területnek megfelelnie: a telepítéséhez egyenes talaj, működéséhez víz, áram és csatorna csatlakozás szükséges. Az áram, és víz csatlakozásnak 20 méteren belül, a csatorna csatlakozásnak 5 méteren belül kell lennie (a csatorna csatlakozás kiváltható szennyvíztartállyal.) Amikor szaniterkonténert szállítunk, akkor saját emelődarus autóval történik a kiszállítás. Mivel saját járműparkkal dolgozunk, ezért rugalmasak vagyunk a terepre kijuttatás körülményeiben. Ugyanakkor a darus kocsi bejutásához egyes esetekben további feltételeknek is teljesülnie kell: pl. behajtási engedélyre, vagy a szállításhoz útvonalengedélyre lehet szükség, szilárd burkolat nélküli területre történő behajtáskor pedig fontosak a megfelelő terepviszonyok, vagis hogy a talaj elbírja a gépjárművet, ne legyen átázott.

A mobil wc tisztítása és karbantartása

A mobil wc fülkéket rendszeresen karban kell tartani: ez szippantó kocsival történő ürítést, vegyszeres takarítást és fertőtlenítést, valamint wc papírral való feltöltést jelent. A karbantartás minden esetben a szolgáltatás része: nemcsak kabint helyezünk ki, hanem arról is gondoskodunk, hogy az folyamatosan, higiénikusan használható is legyen.

A fülkék külső és belső takarítása fertőtlenítő szerekkel és magasnyomású tisztító berendezéssel történik, a tartályos mobil wc-k esetén kifejezetten erre a célra szolgáló, bevizsgált, biztonsági adatlappal rendelkező szereket használunk a tisztításra és fertőtlenítésre. A fülkékben keletkezett szennyvíz tartálykocsiba, innen pedig a szennyvízkezelőbe kerül, ahol ők gondoskodnak a további kezelésről. 

Mindannyian tudjuk, mi történik a mellékhelyiségekben, ahogy azt is, hogy a nyári melegben a gyorsabb erjedés miatt hatványozottan kellemetlen szagok terjedhetnek. Az általunk alkalmazott tisztítószerek olyan illatanyagokkal vannak kezelve, amik lehetővé teszik, hogy a tisztítás egyben illatosítás is legyen.

Alapesetben heti 1 karbantartást szoktunk javasolni, de a nyári szezonban vagy hirtelen nagyobb igénybevétel mellett elképzelhető, hogy szükséges heti több alkalom is. Az ökölszabály az, hogy körülbelül 10 fős létszám mellett tartható a heti egy karbantartás, ettől eltérő igények esetén egyedi megoldásokat ajánlunk, üzletkötőink rendelkezésre állnak ezekben a kérdésekben is. 

Csatornázással és vezetékes vízzel ellátott szaniterkonténerek bérlése esetén hosszabb idő is eltelhet karbantartás nélkül: ha bármi probléma felmerül, azt azonnal megoldjuk, de ezt leszámítva kihelyezzük a konténert a területre, a szappan- és wc-papír feltöltést az alap töltésen túl a megrendelő intézi. 

Szeretné, ha teljes egészében levennénk a válláról a toalettek karbantartásának terhét? Szükség esetén az is megoldható, hogy állandóan jelen legyünk: többnapos tömegrendezvények, fesztiválok esetén kitelepült kollégáink a helyszínen akár folyamatosan végzik a tisztítási munkálatokat, legyen szó mobil fülkéről vagy szaniterkonténerről.

SOS mobil wc kölcsönzés – megoldható?

Ha azonnali megoldásra van szüksége, akkor is a legjobb helyen jár! Rugalmasak vagyunk, ha szorít az idő: országon belül akár 24 órán belül megoldjuk a kiszállítást. Sokan már hónapokkal korábban lekötik szolgáltatásainkat, hiszen egy-egy nagyobb rendezvény tervezésekor ez megoldható és bevett gyakorlat, de egyáltalán nem ritka a sürgős igény sem, gyakran előfordul, hogy építőipari partnereink például gyors létszámnövekedés miatt kérnek azonnali kiszállítást.

Kihez fordulhat, ha baj van?

Mivel a mobil wc ki van téve az időjárás viszontagságainak, ezért időről időre előfordul olyan, hogy szélroham vagy vihar feldönti a könnyű fülkéket. A fesztiválokon, tömegrendezvényeken pedig néha a látogatók adják meg a végső lökést a kabinoknak… Ha bármilyen váratlan esemény előállna, értesítsen bennünket és mi azonnal megyünk kármenteni. Folyamatosan elérhetők vagyunk hétvégén is, előre egyeztetett igények esetén pedig éjszakai rendelkezésre állás is megoldható.

Irodakonténerek és raktárkonténerek

Ügyfeleink részéről gyakran felmerülő igény, hogy rendezvényekre vagy építkezésekre további konténertípusokat kölcsönöznének. Többféle lehetőséget kínálunk: mobil megoldásaink között megtalálhatók az iroda- és raktárkonténerek és a zuhanykonténerek is.

Mobil kerítések és kordonok is elérhetők

Gyakran van szükség a munkaterület vagy rendezvényhelyszínek elkerítésére szolgáló mobil kerítések beszerzésére is: kínálatunkban az  ideiglenes bekerítésre szolgáló, tűzi horganyzott kerítéselemek és fém mobil kordonok egyaránt megtalálhatók.