Hírek

Vissza Május utolsó vasárnapja a gyermekeké!

2019. május 31., péntek 11:00:00  

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered és ezen a napon különösen a volt kommunista országokban vált népszerűvé. Ehhez hasonló az ENSZ által létesített egyetemes gyermeknap (Universal Children's Day) intézménye.

Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják. A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban (1920. április 23.), majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos rendezvényen segítette a Merkon Mobil Kft. csapata a gyereknapi rendezvénysorozatok szervezőit.

2019-ben a tavalyi évet felülmúlva idén közel 200 mobil toalettel, mobil kordonokkal láttuk el a budapesti illetve a vidéki megrendelőink rendezvényeit. A nagy sikerre való tekintettel immáron 3. alkalommal, szaniter konténereinkkel is találkozhattak a kilátogatók. A programok között a Városgazda szervezésében a XVIII. kerületben a Bókay kertben számos programmal és játékkal várták a kilátogató családokat. Budaörsön a Hal piacon, Újpesten a Víztoronynál is találkozhattak a kilátogatók eszközeinkkel.

A budapesti bulik mellett vidéken sem volt hiány a Merkon Mobil-os eszközökben. Többek között Sződligeten, Tápiószelén, Környén, és Pilisen és Maglódon is nagy sikerrel segítették kollégáim a szervező csapatok munkáját. Reméljük 2020-ben is együtt dolgozhatunk megrendelőinkkel, de természetesen várjuk az új megkereséseket a jövő évi gyereknapi rendezvényekhez.

Gyermeknap

Gyermeknap

Mobil konténer

Gyermeknap