Hírek

Vissza Idén is Május 1-je a Merkon Mobillal!

2017. május 5., péntek 9:15:00  

1890 óta május 1-jén, a munka ünnepén arra az 1886-os eseményre emlékezünk, melynek során a chicagói munkások és az Amerikai Munkásszövetség a nyolcórás munkanap bevezetését követelte, de a megmozdulást a rendőrség agresszíven letörte, és folyományként munkásvezetőket végeztek ki.

Az Amerikai Munkásszövetség javaslata alapján 1890-től világszerte több ország munkáspártjai, szakszervezetei tüntető felvonulásokat szerveztek, így tulajdonképpen a munkások szolidaritási napjává vált.

Május 1-je azonban nemcsak a munka, hanem a szerelem ünnepe is, hiszen a magyar népi hagyományok szerint ilyenkor májusfát állítottak a legények annak a lánynak, akinek a szívét szerették volna elnyerni. A májusfaállítással adta tudtára a legény, hogy mely lánynak udvarol vagy szeretne udvarolni.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos rendezvényen segítette a Merkon Mobil Kft. csapata a Május 1-ei rendezvénysorozatokat.

Erőnket felülmúlva idén közel 200 mobil kabinnal, mobil kerítésekkel és mobil kordonokkal láttuk el a budapesti illetve a vidéki megrendelőink rendezvényeit. A nagy sikerre való tekintettel immáron 10. alaklommal vonultunk fel többek között a Városligetben a Bókay- kertben kézmosós illetve mozgáskorlátozott mobil wc-kel. Az Óbudai szigeten májusozók is találkozhattak eszközeinkkel, ahol a mobil kordonokkal kiegészülve mobil kézmosókkal láttuk el megrendelőnket.

A számos budapesti buli mellett vidéken sem volt hiány a Merkon Mobilos eszközökben. Gárdonyban, Tápiószelén, Környén, Rétságon, és Maglódon is nagy sikerrel segítettük a szervezőket. Reméljük jövőre is együtt dolgozhatunk idei megrendelőinkkel, de természetesen várjuk az új megkereséseket a jövő évi Május 1-re.