Hírek

Vissza Magyar Hagyományőr Világszövetség 2019!

2019. április 18., csütörtök 12:36:00  

2019-ben is megrendezésre került a Magyar Hagyományőr Világszövetség találkozó!

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség 1991-ben alakult közhasznú civil szervezet. Fő célkitűzése a magyar katonai hagyományok ápolása, ezzel erősítve a magyarságtudatot, a hazaszeretet érzését, a nemzeti értékek megbecsülését, és hozzájárulni a honvédelmi neveléshez. Kulturális értékmentés, fenntartás, és az értékek átadása a jelen, illetve a jövő nemzedékének. A Szövetség pártpolitikai tevékenységet nem végez, attól távol tartja magát. Nem ápol semmilyen olyan hagyományt, amely közvetlenül a közelmúlt önkényuralmi rendszereihez kapcsolódik.

A katonai hagyományőrzés élő kapcsolatot tart fenn más kulturális szövetségekkel, egyesületekkel, amelyeknek céljaival egyetért. Ez a kapcsolat rendezvényeken való konkrét együttműködésben is kifejezésre jut.

Mintegy 80-100 lovas hagyományőrző járja be az 1849-es dicsőséges Tavaszi Hadjárat útvonalait számos település érintésével, Magyarországon és a Felvidéken. Az Emlékhadjárat útvonalát az egyes településeken nagyszabású koszorúzási ünnepségek, történelmi előadások, népzenei és néptánc műsorok, rock koncertek, huszárkonyha főzőbemutatók, zenés katonai hagyományőrző parádék és nem utolsó sorban látványos csatabemutatók szegélyezik, amelyeken gyalogsági alakulatokkal, tüzérséggel és a még több lovassal gyarapodik a résztvevők száma. Óriási kuriózum, amelyet minden magyar családnak ajánlunk.

2019 márciusában és áprilisában ismét eljött az idő, tavaszi hadjárat ideje, amelyhez a Merkon Kft. immáron a jubileumi 10. évhez érve szolgáltatta a kézmosós típusú kabinokat. Az első állomás Boldog és Jászberény területe volt, amit Nagykáta majd Tápióbicske követett, és a rendezvénysorozat Isaszegen ért véget. A helyszíneken kihelyezett mobil kabinokat sofőrjeink szállították az csata helyszíneire segítve a rendezvény szervezőit.

2020-ban is csatába szállunk, várunk mindenkit :)