Hírek

Vissza Magyar Hagyományőr Világszövetség 2018-ban is!

2018. április 9., hétfő 13:59:00  

A Magyar Hagyományőr Világszövetség feladata, hogy lehetőségei szerint segítse azokat, akik a magyar hagyományok megtartásán, felélesztésén fáradoznak, és e területen hasznos tevékenységet végeznek.

Az MHVSZ tagságának gerincét a katonai hagyományőrzők adják, tevékenységének központjában a katonai hagyományőrzés áll, mivel e műfaj a legtöbb hagyományőrző ágazattal kapcsolatba hozható. Minden más de nem katonai hagyományőrző műfaj, amely a magyar műveltség része ill. az előd népek kultúrájából eredeztethető és ezen műfajok képviselői, teljes jogú tagjai lehetnek a szervezetnek.

Mintegy 80-100 lovas hagyományőrző járja be az 1849-es dicsőséges Tavaszi Hadjárat útvonalait 35 település érintésével, Magyarországon és a Felvidéken. Az Emlékhadjárat útvonalát az egyes településeken nagyszabású koszorúzási ünnepségek, történelmi előadások, népzenei és néptánc műsorok, rock koncertek, huszárkonyha főzőbemutatók, zenés katonai hagyományőrző parádék és nem utolsó sorban látványos csatabemutatók szegélyezik, amelyeken gyalogsági alakulatokkal, tüzérséggel és a még több lovassal gyarapodik a résztvevők száma. Óriási kuriózum, amelyet minden magyar családnak ajánlunk.

Ismételten eljött az idő: 2018 áprilisában 30. alkalommal került megrendezésre a Hagyományőzök által meghirdetett tavaszi hadjárat, amelyhez a Merkon Kft. és a Merkon Mobil Kft. immáron 15 éve szolgáltatja az kézmosós típusú kabinokat. Az első állomás Boldog és Jászberény területe, amit Nagykáta majd Tápióbicske követ, és a rendezvénysorozat Isaszegen ér véget. A helyszíneken kihelyezett mobil kabinokat sofőrjeink szállítják le és helyezik el a különböző állomásokon.

Huszárok a mobil wc-ék előtt

Mobil wc és a huszárok