Hírek

Vissza Egy újabb sikeres Május 1

2019. május 10., péntek 8:55:00  

Nem telhet el egyetlen egy Május 1 sem a Merkon cégcsoport nélkül!

A munka ünnepe (korábban a munkások ünnepe) a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. A legtöbb országban május elsején, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában viszont szeptember első hétfőjén ünneplik.

Május 1-je hasonló tartalommal katolikus egyházi ünnep is, munkás Szent József, a munkások védőszentje (Jézus nevelőapja) tiszteletére. XII. Piusz pápa 1955-ben egy újonnan kreált ünneppel: a május elsejét „József, a munkás” ünneppé emelte.

Május 1-je azonban nemcsak a munka, hanem a szerelem ünnepe is, hiszen a magyar népi hagyományok szerint ilyenkor májusfát állítottak a legények annak a lánynak, akinek a szívét szerették volna elnyerni. A májusfaállítással adta tudtára a legény, hogy mely lánynak udvarol vagy szeretne udvarolni.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is számos rendezvényen segítettük partnercégeinket a Május 1-ei rendezvénysorozatok alkalmával.

Idén májusban is közel 200 mobil toalettel, szaniter konténerekkel és mobil kordonokkal láttuk el a budapesti illetve a vidéki megrendelőink rendezvényeit. Az idei májusi sorozatot tovább színesítette cégünk számára, hogy idén bemutatkozhattak kabinjaink a Városligetben megrendezésre kerülő Rendőr Majális alkalmával. Immáron sokadik alkalommal vonultunk fel többek között a Városligetben a Bókay-kertben, az Óbudai szigeten, az Óhegy parkban, kézmosós illetve mozgáskorlátozott mobil WC-kel.

A pesti bulik mellett a vidéki majálisoko szintén nem volt hiány a Merkon Mobilos eszközökben. Tápiószelén, Környén, Rétságon, és Maglódon is nagy sikerrel segítettük a szervezőket. Reméljük jövőre is együtt dolgozhatunk megrendelőinkkel, de természetesen várjuk az új megkereséseket a jövő évi Május 1-re. Köszönjük! :)

Sorakoznak a Mobil wc-k

Mobil kézmosók

Mobil wc sor